Prijava


Pozabljeno geslo?
Registracija

Društvo vinogradnikov Mirna praznuje 10 let

V Društvu vinogradnikov Mirna so proslavili 10. obletnico obstoja. V teh letih so uspešno delovali na vinogradniškem in vinarskem področju, promovirali so dolenjska vina in bogato vinogradniško tradicijo naših krajev, s strokovnim delovanjem pa tudi na Mirni pomembno prispevajo h kvaliteti vin.

V soboto, 9. septembra so vinogradniki na Mirni pripravili okroglo mizo z naslovom "Cviček naš ponos". S svojimi prispevki so med drugim sodelovali mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kemijstvo, gozdarstvo in prehrano, 21. Vinska kraljica Slovenije, Maja Žibert, Ivanka Badovinac, svetovalka za vinarstvo na KGZS Novo mesto, Miran Jurak, predsednik ZDVD in Iztok Štolfa, predsednik DV Mirna.

 

Po zanimivem uvodnem delu, smo izpostavili številne razloge, zakaj je cviček ponos celotne Dolenjske, še posebej pa vinogradnikov in vinarjev. Dolenjci imamo to, česar nimajo v nobeni drugi vinski deželi Slovenije. Odgovore pa smo iskali tudi na resno vprašanje, kako bomo naš ponos zadržali, v zadnjem času je na Dolenjskem namreč vse manj vinogradniških površin, populacija vinogradnikov in vinarjev je vse starejša, cena cvičku na trgu pa pada.

Predsednik ZDVD je poudaril, da lahko na tem področju naredimo več, pri tem pa moramo sodelovati vsi subjekti, ki se ukvarjajo z vinogradništvom na Dolenjskem. Tako ZDVD, Konzorcij cvička, KGZS in ne nazadnje tudi vsak vinogradnik posebej. Le s skupnimi močmi namreč zmoremo peljati to uspešno zgodbo naprej.

Povzeto po: www.zdvd.si

 


Prijavite se na novice

Se želite odjaviti?
Izdelava in trženje: Madison Systems 2011




O portalu
Kontakt
Pogoji uporabe | O piškotkih
Cenik oglaševanja
Vreme

Opozorilo

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja "piškotke".
Kaj so piškotki in katere uporabljamo preberite tukaj.
Ali dovolite shranjevanje piškotkov na vaš računalnik?

Vaša izbira se bo shranila na vaš računalnik.