Vinska trta je pričela z razvojem. Odvisno od lege in sortimenta, lahko zasledimo nabrekanje brsta, do brstov v stadiju volne (03-05 po lestvici BBCH) (modra frankinja in žametna črnina) in na izpostavljenih legah pri namiznih sortah tudi odpiranje brstov z vidnimi konicami zelenih poganjkov.
Topli dnevi s temperaturami nad 16°C omogočajo uporabo žveplovih pripravkov: THIOVIT JET, COSAN, KUMULUS DF, MICROTHIOL SPECIAL, PEPELIN WG, MOČLJIVO ŽVEPLO KARSIA DF, VINDEX 80 WG, ki v odmerku do 8 kg/ha učinkujejo na zmanjševanje napada pršic trsne kodravosti (akarinoze), trsne pršice (erinoze), učinkujejo na zmanjševanje okužb črne pegavosti vinske trte in delujejo proti oidiju vinske trte.
Razmiki med tretiranji naj bodo v tem obdobju na 8 do 10 dni.
Pri uporabi fitofarmacevtskih sredstev pozorno preberite navodila in upoštevajte ukrepe za varovanje okolja.
Pripravil: Domen Bajec, Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto
(29.03.2017)
Besedilo je
objavljeno na spletni strani http://agromet.mko.gov.si/PP/Notices/Details?NoticeID=9867.
Komentar lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.
Prijavite se na noviceSe želite odjaviti? |
O portalu Kontakt Pogoji uporabe | O piškotkih Cenik oglaševanja |
Vreme |