Prijava


Pozabljeno geslo?
Registracija

Nazaj

Pohod "S cvičkom med vinogradi" 2014


Vstopnina

Štartnina znaša 10 evrov in vključuje toplo malico, degustacijski kozarec z mošnjičkom, 2dl cvička in pohodniški dnevnik. Parkirna mesta za posameznike in organizirane skupine so zagotovljena!


Kraj: Otočec
Lokacija: Teniški center Otočec
Datum: 25.01.2014
Pričetek: 9:00
Dogodek se izvaja v dneh: sobota |
Organizator: TD Otočec

Podrobnosti o dogodku

Pohod ni preveč zahteven in poteka po gozdnih, makadamskih ter asfaltnih poteh vinskih goric Grčevje in Trška gora. Na začetku udeleženci pohoda ob plačilu štartnine dobijo degustacijski kozarec z mošnjičkom, bone za cviček in toplo malico ter pohodniški dnevnik. Začetek pohoda je pri teniškem centru Otočec. Za športnim parkom zavijemo levo ter po slabem kilometru preko nadvoza prečkamo avtocesto. Pot nas pelje do Starega gradu, ki se v virih prvič omenja leta 1300. Zatem se začnemo skozi Herinjo vas in Srednje Grčevje med vinogradi vzpenjati do cerkve Sv. Jurija. Nadaljujemo po grebenu vinske gorice Grčevje do Nove gore (581m). Gozdna pot skozi hmeljniški boršt nas pripelje mimo gradu Hmeljnik iz 12. stoletja. Pot nas nato vodi do Trške gore, kjer je znamenita Marijina cerkev iz leta 1620 ter stoletne lipe. Po obronkih Grčevja in Trške gore se nam odpira lep razgled na Gorjance, novomeško kotlino in precejšen del Kočevskega roga. Tik pod Trško goro je zaključek prireditve, kjer pohodniki dobijo toplo malico, zatem pa sledi še krajši kulturno-zabavni program. Preostane nam le še spust v smeri Črešnjic in Jelš ter vrnitev skozi Otočec proti našemu izhodišču pri Hotelih Otočec.

Na trasi pohoda so številne postojanke, kjer se lahko okrepčate z domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. V času pohoda so nemalokrat odprta tudi vrata zidanic naših vinogradnikov, ki znajo pokazati, kaj je pravo dolenjsko gostoljubje. Pohod vključuje še ogled cerkve Sv. Jurija v Grčevju in Marijine cerkve na Trški gori, ob sami poti pa si lahko ogledate še tri gradove: Stari grad, Hmeljnik in edini vodni grad v Sloveniji – grad Otočec.

Dolžina celotne trase poti je okoli 21 km. Celoten pohod, vključno z omenjenim kulturnim programom bo trajal 5-6 ur.

Začetek pohoda je ob 9.00 !!!

Rdeči križ Otočec bo izvajal meritve krvnega tlaka in sladkorja.

Štartnina znaša 10 evrov in vključuje toplo malico, degustacijski kozarec z mošnjičkom, 2dl cvička in pohodniški dnevnik. Parkirna mesta za posameznike in organizirane skupine so zagotovljena!

Priporočamo, da se primerno obujete in oblečete! Pohod bo potekal ob vsakem vremenu in na lastno odgovornost!

Prijavite se na novice

Se želite odjaviti?
Izdelava in trženje: Madison Systems 2011
O portalu
Kontakt
Pogoji uporabe | O piškotkih
Cenik oglaševanja
Vreme

Opozorilo

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja "piškotke".
Kaj so piškotki in katere uporabljamo preberite tukaj.
Ali dovolite shranjevanje piškotkov na vaš računalnik?

Vaša izbira se bo shranila na vaš računalnik.